Personvernerklæring

Behandlingsansvarlig
Firmanavn:    Toril Karstad Kreativ Læring (heretter omtalt som Behandlingsansvarlig)
E-post:            kontakt(a)epost.fokus.no

Hvilke personopplysninger som behandles og hvorfor
Dersom brukeren gir samtykke til å motta nyhetsbrev, vil navn og epost-adresse bli registrert og brukt til slik utsendelse. Opplysningene kan også brukes til å gi for eksempel brukerveiledning eller annen informasjon dersom brukeren ber om det. Hvis det i forbindelse med kundeservice er behov for brukerens telefonnummer eller adresse, vil behandlingsansvarlig kunne motta dette fra brukeren eller eventuelt hente det fra åpne kilder på nettet, slik som gulesider.no.
Personopplysningene vil ikke bli utlevert til andre virksomheter. Opplysningene vil kunne bli utlevert til offentlige myndigheter dersom dette er hjemlet i lovverk.

Brukerens rett til innsyn, endringer og sletting av personopplysninger
Brukeren har rett til innsyn i hva som er registrert om vedkommende, til å kunne laste dette ned på egen maskin og til å kunne korrigere eller slette opplysningene som er registrert om vedkommende. Brukeren kan også trekke tilbake samtykket til å motta informasjon og nyhetsbrev. Dette gjøres ved å kontakte databehandleren. Hvis en person ber om sletting av kontoen sin, vil alle opplysninger knyttet til personen bli slettet fra registeret. Personopplysninger til brukerkonti som ikke har vært besøkt på fem år, vil bli slettet. Varsel om dette vil bli sendt ut en måned før sletting. Brukeren har rett til å klage til Datatilsynet på behandlingen av personopplysningene.

Informasjonskapsler
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukerens opplevelse under navigering gjennom nettstedet. Ved første besøk på nettstedet blir brukeren informert om at ved å bruke nettstedet vil informasjonskapsler bli installert, og brukeren får spørsmål om å samtykke til dette. Ved å samtykke vil de informasjonskapslene som er kategorisert som nødvendige, lagres i brukerens nettleser, ettersom de er viktige for den grunnleggende funksjonalitet på nettstedet. Disse informasjonskapslene kan brukeren om ønskelig slette fra nettleseren i etterkant.
Nettstedet benytter også tredjeparts informasjonskapsler som hjelper med å analysere og forstå hvordan brukeren benytter nettstedet. Brukeren har mulighet til å velge bort disse informasjonskapslene før samtykke til installasjon av informasjonskapsler blir gitt. Disse informasjonskapslene vil dermed bare bli lagret i nettleseren ved brukerens samtykke.
Informasjon samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler slettes etter to år, men kan benyttes i anonymisert statistikk.